Toimeentulotuki

Toimeentulotuen avulla turvataan henkilön ja perheen ihmisarvoisen elämän kannalta vähintään välttämätön toimeentulo. Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki, eli työttömyysturva, sairasvakuutusturva, opintoetuudet ja muut vastaavat on tarkoitettu ensisijaisiksi tukimuodoiksi.

Toimeentulotuki on lain mukaan määriteltyjen menojen sekä käytettävissä olevien tulojen ja varojen erotus. Huomioon otettaviin menoihin kuuluu perusosa, johon sisältyvät ravinto, vaatetus, vähäiset terveydenhuoltomenot, henkilökohtaisesta ja kodin puhtaudesta, paikallisliikenteen käytöstä, sanomalehden tilauksesta, televisioluvasta, puhelimen käytöstä ja harrastus- ja virkistystoiminnasta aiheutuvat menot. Lisäksi menoina otetaan huomioon muut asumis- ja terveydenhuoltomenot, lasten päivähoitomenot sekä muut tarpeelliseksi harkitut erityistarpeista tai olosuhteista johtuvat menot.


TIEDOTE TOIMEENTULOTUESTA

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimessa toimeentulotuki-hakemukset käsitellään omassa oleskelukunnassa kirjallisesti.

Lisäksi Mikkelin kaupungille voi tehdä sähköisen toimeentulotukihakemuksen:
https://easiointi.fi/web/mikkeli/toimeentulotuki

Täytetyn ja allekirjoitetun toimeentulotukihakemuksen liitteineen voi palauttaa postitse, sosiaalitoimistojen yhteydessä oleviin neuvontapisteisiin, postilaatikoihin tai yhteispalvelupisteisiin.

Ristiinan sosiaalitoimisto
Linnantie 2
52300 Ristiina
(myös suomenniemeläisten lähipalvelupiste)
Asiointi vain ajanvarauksella.

Ajan voi varata ma, ke ja pe klo 9-10 kaupungin vaihteen kautta, puh. 015 1941


Mikkelin sosiaalikeskus,
Vilhonkatu 7-9, 50100 Mikkeli
avoinna: ma klo 9-15, ti, ke, to ja pe klo 9-12

Toimeentulotukihakemuksia voi jättää myös edelleenlähetettäväksi kaupungin virastotalon (Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli), Rantakylä-talon (Kunnanmäki 7, 50600 Mikkeli), Anttola-talon (Taipaleentie 31, 52100 Anttola), Haukivuoren (Keskustie 49, 51600 Haukivuori) tai Suomenniemen yhteispalvelupisteeseen (Kirkonkyläntie 14, 52830 Suomenniemi) tai Otavan lähipalvelukeskukseen (Akuntie 4, 50670 Otava).

Henkilökohtainen ajanvaraus/hakemusten käsittely:

Ristiinan sosiaalitoimisto, sosiaalityöntekijä Susanna Liukkonen
–    toimeentulotuki
–    sosiaalihuoltolain mukaiset asumispalvelut
–    päihdetyö.

toimeentulotukihak.

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi
Toimeentulotuen sähköinen haku
 • mikkeli

  mikkeli
 • mikkelisosterv

  mikkelisosterv
 • visitmikkeli

  visitmikkeli
 • gosaimaa

  gosaimaa
 • tapahtumat

  tapahtumat
 • suomi.fi

  suomi.fi
 • infopankki

  infopankki