Suomenniemen retkeilyreitit

Suomenniemen Karkauksen kylälle valmistui kesän 2005 aikana kaksi retkeilyreittiä. Irja Hannosen polku on 3,8 km pitkä luontopolku, joka kiertelee Kuolimon rannoilla ja Kuituran vanhojen metsien suojelualueella (37 ha) varrella on nähtävissä Suomenniemen luonnon monimuotoisuutta parhaimmillaan.

 

retkeily2Tikan tilan pihapiirissä peltoineen ja rakennuksineen, Peikkometsän kuusikossa ja riistapelloksi muutetulla niityllä näkyy ihmisen toiminta sulassa sovussa luonnon kanssa. Vastakohdan muodostaa karu ja kaunis Kuolimo sekä Kuituran vanhojen metsien suojelualue, joka on ollut metsänhoitotoimenpiteiden ulottumattomissa jo vuosikymmenten ajan.

 

retkeily3Reitin varrella on pitkospuita ja Kuituran taukopaikka laavuineen ja tulentekopaikkoineen. Reitin opastuspisteessä on tietoa alueen luonnosta ja opastuspisteestä saa mukaansa reittikortin, jossa kerrotaan reitin varrella olevista maastoon merkityistä luontokohteista.

 

Irja Hannosen luontopolku avattiin Suomenniemi-päivien yhteydessä 02.07.2005. Luontopolun avasi Seppo Vuokko.

 

Saarajärven kierros
Eretkeily4telä-Karjalan maitotie -arvonimen saaneen Karkauksen toisella puolella, Irja Hannosen polun välittömässä läheisyydessä sijaitseva, Saarajärven kierros on 4,8 km pitkä retkipolku. Polku kiertelee viehättävissä lampimaisemissa ja kyläteillä. Reitin varrella on pitkospuita sekä taukopaikka laavuineen ja tulentekopaikkoineen.

Reitille on opastus Karkauksentieltä

 

retkeily5

Kaakkois-Suomen Ympäristökeskus: Yksityiset suojelualueet
Luontoon.fi
Metsähallitus
 • mikkeli

  mikkeli
 • mikkelisosterv

  mikkelisosterv
 • visitmikkeli

  visitmikkeli
 • gosaimaa

  gosaimaa
 • tapahtumat

  tapahtumat
 • suomi.fi

  suomi.fi
 • infopankki

  infopankki